Monday, December 20, 2010

Sri Lanka day 2

Vandaag gingen we dus op pad met twee tuk-tuks. We begonnen allereerst met een ontbijt in het Galle Face Hotel, een van de oudste coloniale overgebleven hotels in Colombo. Ze hebben daar elke morgen een uitgebreid buffet, super verzorgd en voor verbazingwekkend weinig geld. Zeker vergeleken met de lunch die we later op de dag zouden nuttigen in een hip cafe dat door het gidsboekje aangeprezen werd.

Na het ontbijt gingen we naar de vuurtoren. Deze vuurtoren was tot voor kort nog verboden terrein, maar tegenwoordig mogen de mensen er komen. Er was daar ook een tempel "op palen", en de jongens die ons rondreden in de tuk-tuks gingen ook mee om de tempel en de vuurtoren te bekijken. Zij waren immers ook nog nooit daar geweest.
Daarna zijn we naar een nederlands museum en de Wolvendaal kerk geweest. Altijd weer bijzonder om zoveel nederlandse geschiedenis te vinden op verre plekken. De grafstenen liggen daar in de kerk en ze zijn duidelijk leesbaar. Heel apart. Daarna zijn we nog naar een markt geweest en ook naar het aquarium. Eigenlijk weet je vantevoren al dat je dat niet moet gaan doen (het aquarium bedoel ik), want vergeleken met dierentuinen en aquaria in de landen waar we wonen kan dit natuurlijk niet veel voorstellen.
We waren rond half zes weer thuis en hebben de rest van de avond spelletjes gespeeld en lekker gelezen.

share facebook

1 Comments:

At 6:33 pm, Anonymous Henriette said...

Oh heerlijk, ik ben ook weer aan vakantie toe (een warme dan wel te verstaan!)

 

Post a Comment

<< Home