Sunday, April 15, 2007

Hong Kong huis


Hier dan het beloofde verslag van onze huizen en scholen jacht. Eerst de Clear Water Bay omgeving. De school in Clear Water Bay leek ons wel een leuke school, maar zij hebben voor Lotte geen plek, de klas waar zij in moet zit propvol, ze zou dus op de wachtlijst komen, dus dat geeft niet veel hoop. De huizen die we hebben bezocht zijn wel aardig, maar er is niet echt een expat community, en die heb ik wel nodig als Tony en de kinderen de hele dag van huis zijn. Clear Water Bay is wel heel dichtbij Tony z'n werk. op ongeveer 5 tot 10 minuten tijden, maar uiteindelijk hebben we besloten om in Hong Luk Yuen te gaan wonen. Het is wel verder weg van het werk, ongeveer 45 minuten maar Hong Luk Yuen is een compound met ongeveer 1200 woningen. 60% is bewoond door expats en de rest door locals. De school staat op het terrein en is vanaf alle huizen lopend te bereiken. Er zit een klein winkel centrum met een supermarkt, een bakker, een kapper, enz., en de bushalte naar dichtstbijzijnde stad (Tai Po). Daarvandaan vertrekt de bus elke 15 minuten naar de markt. De school is ook redelijk klein (450 leerlingen)en de moeders zijn heel actief op school. Diezelfde moeders doen ook een hele hoop gezellige dingen samen, net zoals ik dat hier gewend ben met de dames op de AIS. Een verder prettige bijkomstigheid is dat de Nederlandse school ook een vestiging hier heeft en er een uitgebreid na schools programma is zoals scouts, balletlessen, drama, zangles maar ook Tae Kwan Do en Mandarijn (Chinees). We hebben hier dus ook een huis gevonden, dat op dit moment geheel wordt gerenoveerd, zoals een nieuwe keuken en vloeren en we hebben ook een zwembad in de tuin. Ongekende luxe in deze omgeving, helemaal omdat er hier ook een countryclub is met een zwembad en tennis/squashbanen sauna enz. enz.

Dit is dus een plaatje van de wijk en Tony heeft er voor het gemak de belangrijkste plekjes ingetekend (wat issie toch handig)

Dit is dus het huis, en onder de onderste balustrade zit ook nog de garage


dit is de trap met op de achtergrond de woonkamer


het zwembad natuurlijk
dit is het uitzicht vanuit de woonkamer

dit gaat de keuken worden, ze waren het op dat moment aan het stukadoren

en dit is de plattegrond van het huis. We hebben net de inschrijfformulieren voor de school ingevuld en ook bij de mensen van Linde een aanvraag ingediend of zij voor ons willen regelen dat wij dat huis kunnen krijgen. De bouwers hebben nog voor ongeveer 6 weken werk en over 8 weken gaan wij die kant op. Onze spullen moeten dus weer verscheept worden en ik denk dat we dus een tijdje met huurmeubeltjes daar gaan "kamperen".

share facebook

0 Comments:

Post a Comment

<< Home