Pizza party in Bosa
En dus begint zo ergens in de middag de productie lijn te lopen. Eerst wordt het deeg gemaakt, daarna worden de "extraas" gebakken zoals aubergines, uien, tonijn, courgettes, paprika, pepers etc etc en dan rond 6 uur gaat de fik in de oven.
De meiden rollen de bodems (deze keer 14 want we waren met een man of 11) en dan of tomaten saus of quatro formaggio erop en hup de oven in, een paar minuten later wat mozzarella erbij en klaar is klara.
Iedereen kan er dan de extraas op doen wat hij/zij wil, mijn favoriet is tonijn, uien en ansjovis, en een half uurtje later zijn alle 14 pizza's verdwenen en zitten we lekker uit te buiken.
Als een uitxondering is er Woensdag weer pizza avond omdat we Donderdag naar Nederland gaan (Jummie)
It has become a tradition on Cabula that saturday is Pizza night. Ever zince the local Pizza man started acting weird Anna decided that she could do it as good or even better.
So half way Saturday afternoon the production line starts. The dough is prepared and left to rise. The condiments are prepared (Egg plant, courgettes, onions, peppers, chillies) etc.
Around 6 the fire is lit and the real work starts. The ladies start rolling the dough into the pizza base, sugo or quatro formaggio are put on top and into the wood fired ofen it goes. Three minutes later mozzarella is added and Bob's your uncle.
Everybody can add what ever they want and an half hour later 14 pizza's are gone and we are adjusting our chairs (and belts) for some relaxation.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home