Sunday, December 07, 2008

wat we verder allemaal nog hebben gedaan

Lotte is op schoolreis geweest naar Lam Tsuen, dat ligt hier heel vlakbij. Er was daar een chinese viering om de voorvaderen te eren en de gemeente van weer 10 jaar oorlog te behoeden. Er wordt tijdens die dagen alleen vegetarisch te eten en veel gebeden, vooral bij de "Wishing Tree".
Aangezien de oude boom erg oud aan het worden is, hebben ze voor de gelegenheid een nieuwe boom aangeschaft.


Er worden lion dances gehouden en er staat ook een gigantisch chinese opera gebouw gemaakt van bamboe waar er plaats is voor 3000 mensen, en ook de hele dag door voorstellingen worden gehouden.
De dag daarna ging ze op camp met de school. Ze gingen voor drie dagen naar Camp Bradbury in het national park bij Sai Kung, hier zo'n 45 minuten vandaan. Ze gingen onder andere boogschieten, rotsen beklimmen, abseilen, hiken en fietsen.


Christian, een van Lotte's beste vriendjes stond met haar te wachten bij het boogschieten toen een van de klasgenootjes hem duwde en hij met zijn voortanden tegen een metalen balk aan viel. Deze foto is vlak voor de val gemaakt, hij heeft zijn twee voortanden afgebroken. Lotte was behoorlijk geschrokken.



We hebben ook nog Thanksgiving gevierd, comleet met pumpkin pie, kalkoen, sweet potato souffle, appeltaart en vers gemaakte appelmoes.



We hadden een gezellige avond met Anneke, Erna, Kimberly plus families.

Ook kwam Sinterklaas natuurlijk aan in Stanley. Onder het genot van erwtensoep, een broodje kroket en schmink was het weer een feestelijke bedoening hier. Lotte was een discoleeuw??


Jelle wilde wel als haai geschminkt worden



En ook hier zong Lotte weer de hoogste noot. Ze was erg enthousiast.


Ook bij de nederlandse school moest Sinterklaas natuurlijk even langs komen. We hebben een gezellige ochtend gehad, en de kinderen waren toch wel weer onder de indruk van wat de Sint allemaal wel niet over hun wist te vertellen.

share facebook

0 Comments:

Post a Comment

<< Home