Thursday, April 15, 2010

Borneo

Onze vakantie bestond uit drie delen. Allereerst was onze bestemming Sipadan. Sipadan is beroemd in de duikers wereld. Het schijnt een van de mooiste duikplekken ter wereld te zijn.



Omdat je niet op Sipadan kunt slapen, zaten we op Mabul, een eiland op ongeveer 20 minuten varen vanaf Sipadan. Op Sipadan mogen er per dag 120 personen duiken, omdat het een National Park is en men het rif wil beschermen. Scuba Junkie, het duikbedrijf waar wij bij hadden geboekt krijgt 7 vergunningen per dag, dus wij hadden niet veel hoop dat we op Sipadan konden duiken, omdat er op het resort zo'n 80 mensen (waaronder het grootste gedeelte duikers) rondliepen en wij er maar twee volle dagen waren. Tot onze grote verassing kreeg onze groep drie vergunningen. Nu waren we met de familie Klijn op vakantie en helaas kon Erwin niet duiken, omdat hij anderhalve week voor ons vertrek een mammoet skelter ongeluk had gehad (op een kinderfeestje). Hij had zich toen zo bezeerd dat er een ziekenhuis verblijf en een operatie aan te pas moesten komen. De dokter had hem verboden om te duiken. Anneke heeft tien jaar geleden voor het laatst gedoken en toen is ze een paar keer heel erg zeeziek geworden onder water, ze heeft het wel weer geprobeerd, maar ook deze keer is ze de hele dag misselijk gebleven. Deze situatie zorgde ervoor, dat Youri, Tony en ik dus op Sipadan konden duiken. Erwin en Anneke boden heel lief aan om op Lotte en Jelle te letten, daarvoor nog super bedankt ;-)

Als je op deze foto klikt zie je alle fotoos van de vakantie



We hebben dus gedurende twee dagen ieder 5 a 6 duiken gedaan, moet wel zeggen dat ik knallende hoofdpijn had tijdens de laatste twee duiken, maar ik wil niks missen, dus toch gegaan.

Het was dan ook super mooi. We hebben ontelbare hoeveelheden schildpadden gezien, haaien, jack fish, trevalli hele mooie koralen vissen in alle kleuren en maten, teveel om op te noemen.



Het tweede gedeelte was een paar dagen logeren bij Uncle Tan in de bushbush. We moesten daarvoor eerst met de bus naar Sandakan, wat ongeveer 5 uur duurde. Om acht uur vertrok de bus dus moesten we de avond ervoor al terug naar het vaste land (Semporna) vanaf Mabul.

Om een uur kwamen we aan in het basecamp van Uncle Tan vanwaar we weer vertrokken met kleinere busjes voor een tocht van twee uur naar het kamp.

Tja en wat kan ik over het kamp vertellen, het was basic, erg basic. We sliepen op een 5 cm hoog matje met een klamboe, en meer stond er niet in ons hutje. We hadden zelfs geen deur, alles was open. Tony heeft een paar filmpjes gemaakt van het kamp, ik heb geen idee hoe ik die op het blog zet, dus die volgen later.

We gingen daar op boottochtjes en wandelingetjes om dieren te spotten, erg leuk allemaal. Al had ik wel gehoopt dat we meer Orang Utans zouden zien.


Deel drie was twee en een halve dag uitrusten in Kota Kinabalu. We hadden een penthouse voor 10 personen in het centrum geboekt. Daar lekker gewandeld, gegeten en weinig gedaan. We zijn nog wel met een bootje naar Mamutik, een van de eilandjes voor de kust gevaren en hebben daar een paar uurtjes aan het strand doorgebracht en lekker gesnorkeld .

share facebook

0 Comments:

Post a Comment

<< Home