Sunday, February 10, 2008

Kong Hey Fat Choy /Happy New Year


Het is nu chinees nieuwjaar, dit is een van die dingen die je alleen kan mee maken als je in het buitenland woont, het contact met andere culturen en gewoontes, voor mij is dit een van de redenen waarom ik drie jaar geleden ja gezegd heb tegen een baan in het buitenland.





Ook voor de kinderen zijn dit ervaringen die ze de rest van hun leven meenemen en die hun ook vormen in hun beeld van "andere" mensen. Op school wordt er gelukkig veel aandacht besteed aan de locale feestdagen en niet alleen in vrije dagen maar ook in culturele uitspattingen.



Wij hebben het jaar van de rat ingeluid op een typische expat manier, op een tribune, met acht honderd andere overwegend blanke toeschouwers, de kaartjes (HKD 240 pp) waar we wel drie uur voor in de rij gestaan hebben, waren in een ochtend uitverkocht maar zijn voor de meeste chinezen te duur zijn. In totaal kwamen rond de driehonderd duizend mensen kijken naar de jaarlijkse avond optocht op de eerste dag van het lunar nieuwjaar.

Ook de kids hebben zich prima vermaakt, samen met de kinderen van 4 andere gezinnen liepen ze te zingen en te dansen en zwaaide ze zo hard met hun pompoms dat Lotte de volgende dag spierpijn had.




It's Chinese New Year, and this is one of those things you can only truly experience when you live abroad, the contact with foreign people and their culture this is one of the reasons I decided to accept a job in another country.





I hope that experiences like these also give our children a broader view of the world surrounding them and the respect it deserves. Luckily the school spends a lot of time intergrating local customs and traditions into the day to day teaching including some cultural activities.


OK we celebrated the start of THE YEAR OF THE RAT in a typical expat way, on a grand stand with eight hundred other mainly white spectators, we had to stand in line for three hours to buy the tickets and they were sold out in around 4 hours. In total three hundred thousand people watched the yearly night parade.




The kids had a lot of fun, together with the kids of 4 other families they were singing and dancing so hard Lotte had muscle ache the next day.

share facebook

1 Comments:

At 2:06 pm, Anonymous Anonymous said...

Helemaal waar. Zo'n buitenlands avontuur is voor je kinderen zo'n verijking van hun leven. Die extra 'bagage' die je ze al op jonge leeftijd meegeeft, nieuwe culturen, andere gewoontes, het spreken van meerdere talen. Zoiets is toch geweldig.

 

Post a Comment

<< Home