Saturday, October 28, 2006

Op de koffie bij Willem Alexander an Maxima

Nou, daar stonden we dan op ons paasbest. Op visite bij Willem-Alexander en Maxima. Allemaal in het nieuw en de haren in de krul. We werden om 11 uur verwacht bij het Parliament House. Daar mochten we aansluiten aan de lange rij met nederlanders. Binnen hebben we een tijdje met de kinderen verbracht in de hal en toen de rij om naar binnen te gaan een beetje korter werd zijn wij ook weer in de rij gaan staan. En dan wil je natuurlijk iets gevats zeggen als je dan eindelijk die 6 seconden krijgt die ze voor je uit trekken. Nou ik stond voor ze en er kwam niet veel uit, behalve prettig kennis met u te maken, en dan is het alweer voorbij. Sorry mama ik durfde niet te zeggen dat ze de groeten van je moest hebben. Binnen hadden ze hapjes en drankjes en we hebben met bekenden staan kletsen. Na een tijdje kwamen ze ook de zaal in en Maxima ging aan een tafel zitten waar een aantal uitverkorenen met haar mochten kletsen, we hebben er vlakbij gestaan, wat is het toch een mooie charismatische vrouw. Willem-Alexander liep gewoon door de zaal en maakte hier en daar een praatje. Wij stonden vlak voor het podium waar de consul generaal op een gegeven moment met WA en M wat herinneringen ophaalden over zijn vorige bezoek in 2000 (olympische spelen), en dat er in het Heineken huis nog lang over hem gesproken is (Maxima was wel benieuwd naar die herinneringen). Hij maakte nog de opmerking dat zijn telefoonkosten naar Nederland erg hoog waren gezien de verantwoording die hij af moest leggen om zijn gedragingen te rechtvaardigen. Na het applaus zijn we snel achter ze aan gelopen toen ze naar de kinderen toe gingen.


Die stonden netjes in de hal te wachten om het kunstwerk te overhandigen en een praatje te maken. Ze mochten allemaal een vraag stellen. Lotte vroeg of Amalia en Alexia nu bij oma aan het logeren waren (ja dus) en Jelle vroeg: "Waar leven jullie?" wat lekker vrij vertaald toch. Erg schattig. Daarna was het alweer afgelopen.

Buiten stond Evelien, die niet naar binnen was geweest, maar nog wel een foto heeft gescoord van het koninklijk gezelschap.


We zijn daarna meteen doorgreden naar John want we gingen eindelijk het spit uitproberen

http://familiemoes.blogspot.com/2005/11/spit-of-brothers.html

Ik zei het net nog tegen Tony, ik vond het een erg bijzondere dag.

share facebook

2 Comments:

At 7:47 pm, Anonymous Anonymous said...

Hoi Sandra,
Heeft Maxima nog een komplimentje over je nagels gemaakt?
enne Tony, je gezin was de gemaakte kosten dubbel en dwars waard hoor, jullie zagen er prachtig uit!
Henriette

 
At 6:15 pm, Blogger Jel said...

Hoi familie,
Waaw, wat een mooi plaatje zo! Jullie zien er prachtig uit samen. Leuk!
groetjes,
Marielle

 

Post a Comment

<< Home