Saturday, October 01, 2005

Tony's werk

Na alle posts over de dingen die we in het weekend doen is het nu tijd voor wat anders. We zijn hier namelijk niet alleen om vakantie te houden, al zou je dat misschien soms denken. We moeten ook gewoon "hard" werken.

Ik heb nu twee nieuwe Applications engineers aangenomen. John Gwiazda en Joseph Tacacks.

John heeft veel ervaring vooral in de manufactering industry. Hij heeft vier jaar bij BOC gewerkt in de applicaties en werkt nu al een jaar voor Linde maar bij spec gassen omdat toen hij kwam er geen Applicatie groep was.

Joseph is een maagd in de gasselarij maar heeft veel ervaring in de engineeringswereld. Hij zal zich met zijn achtergrond vooral in de chemie
gaan bewegen.

Ik zelf zal de voeding en de on-site doen.

Ik hoop dat we alle drie ergens volgend jaar een week in Munchen en misschien in Nederland kunnen doorbrengen. Maar zeker John en Joseph zullen naar Munchen gaan.

Ondertussen zijn we al lekker aan de gang en hebben de eerste klant binnen gehaald. Een waterzuivering in Brisbane (45.000 liter tank met 350 Nm3/h verdampers) goed voor 2,5 miljoen kilo per jaar zuurstof.

Hadden ook bijna eerste vriesklant in Tasmanie binnen maar we kregen het transport van de zeecontainers naar Hobart niet rond. Ik heb er wel een leuk bezoekje aan het eiland van de tweekoppige kinderen aan over gehouden. (Australiers verdenken Tasmaniers ervan het met schapen en tweedegraads familieleden te doen).


We hebben zelfs een soort PDC wat al gevuld is met las en snij geneuzel maar waar nog wat andere leuke dingetjes bij moeten komen. We hebben nog wat oude tunnels maar ik binnenkort bij onze SD vrienden bedelen om wat nieuwere apparatuur.













We gaan nu vooral aan de gang om voor contracten alla OCAP af te sluiten voor als de liquifier on-line komt eind volgend jaar.

Tegen die tijd moet ik ook ervoor zorgen dat er een CO2 bron is in NSW. We werken hier hard aan en de vooruitzichten zijn goed. De fabriek komt waarschijnlijk in Newcastle op het terrein van de ammoniumnitraat (sprinstof) fabriek van Orica te staan.

Al met al genoeg te doen en we vervelen ons zeker niet, zowel op het werk als thuis.

share facebook

0 Comments:

Post a Comment

<< Home